- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 1.00
Nestíháte nebo se vám nechce nic složitého vařit? Vsaďte na klasiku v podobě čerstvého pečiva s máslem a vařeným vajíčkem. Velikost porce je vhodná na večeři pro hubnoucí nepříliš aktivní ženu, porci si upravte/navyšte dle svých požadavků.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata | 100 |
Chléb pšeničný celozrnný průměr | 60 |
Máslo čerstvé nesolené | 10 |
Okurka salátová | 100 |
Vejce celé (syrové) | 100 |
Energetická hodnota celkem: 1614 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 33,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Postup na toto jídlo snad ani není třeba rozepisovat, nejedná se o žádný speciální recept, jen chceme připomenout, že i taková rychlovka z pár základních ingrediencí může být nutričně vyvážená. Zvolte kváskový (nejlépe celozrnný chléb), namažte střídmě máslem a obložte vejcem, které jste si předem uvařili ve vroucí vodě (cca 8 minut nebo jak máte rádi). Chléb můžete posypat čerstvou pažitkou. Nezapomeňte doplnit libovolnou čerstvou zeleninou, v létě nejlépe tou čerstvě utrženou ze zahrádky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.